Monday, 4 July 2011

birthday~

yay... semalam birthday aku... aku sgt gumbira... walaupun kengkawan aku sume dah balik (which means I didn't get to celebrate my birthday with them) tapi aku tetap happy coz semalam birthday aku... yahuuuuu~ (senyum sampai ke telinga)

tapi nasib baik farah ade... dapat la jugak celebrate birthday yg x brape nak celebrate semalam... and the most important thing is Farah bagi aku macaroons semalam... yay!!! bahagia giler bila dapat macaroons semalam... sedap gila.. al-maklum lah , macaroons dari harrods... kompem2 sedap... THANX FARAH!!! awwww <3

ingat kan farah bagi macaroons je, ghupe nye farah bagi another present... adoii farah... wat pe lah susah2 beli  sume bende tue... malu nye sayaaaa -^__^- (blushing).. owh and Ana, klu kau baca post nie, sila claim your present kat aku... Farah bagi present kat kau jgak... weeeee~~~ hahaha

tapi aku sedey... aku tunggu je die wish kat aku... tapi dia x wish pon... sedey nye T___T... sampai hari ni pon dia x wish lagi... aku tao la semua orang kat uia tue dah balik... tapi wish laaaaaaa... uwaaaaa T__T seday nye... betol la bak kata orang... jangan tunggu kepada benda yang tak pasti... tapi saya pasti dia kawan saya... kenapa dia tak wish kat saya... huk3... nak merajuk la camni... atau pun, masih adakah harapan untuk dia wish kat aku??? tak pelah, aku akan tetap tunggu dia wish kat aku... (owh jangan berharap sangat!)

hari ini aku masuk je office, Puan Intan aka boss garang bagi aku hadiah... wow! owh saya malu... malu nya saya... saya sungguh malu... malu itu sya... awwww~ thank u boss... (tabik spring) tiba2 saya takot... kenapa boss bagi sya hadiah??? boss, saya takot... 

owh owh owh... terima kasih juga kepada Ama n Yaa kerana bagi saya cupcake... sungguh comel... nnt saya makan owkeiii~ sayang nak makan cupcake yang comel itu... kyaaaa!!! XD owh owh owh, juga kepada ayah aku, bagi aku handphone baru~ (heeeee ^___^) mak aku blanje aku makan and abang aku (eh, abang aku???), bagi aku ... hmmmm ... nama benda tu apa ek ... headband? sanggul? entah... tapi aku x pernah nampak benda tue... tapi aku tao benda tu pakai kat kepala... (korg fikir lah)... terima kasih terima kasih!!!

lastly... yay! saya sangat gembira... terima kepada semua kawan2 saya yang wish kat saya... thank you... arigato, kamsahamida, syukran...................... (^___^)

Monday, 13 June 2011

menyesal x?

korang beli x klu sesuatu barang itu mahal harga nya?? beli x? beli x?
macam mana pulak kalau sesuatu barang itu, korang memang nak sangat... teramat nak sangat... nak sangat sangat... tapi sebab kan sesuatu barang itu sangat mahal, korang x jadi nak beli...

meh aku bagi contoh... kalau korang ternampak satu dress nie mahal sangat harga dia, tapi dress itu simple je, korang rasa2 la kan, korang beli x?? kalau harga dress itu mencecah seratus hinggit plus plus (RM100 ++) agak2 abang la, korang amik x? and then, korang pon try and error la dress tue.. tengok2, dress itu fit2 je kat badan korang... lawa je terletak kat badan korang, korang beli x??


kalau nak banding kan harga and the product itself memang x berbaloi la because the dress can be bought at any places at a cheaper price... tapi macam mana plak kalau dress itu memang ade kat kedai itu saja?? kedai tu je yang jual dress itu... korang beli x??? dress itu simple je but still, if the dress are available only at that specific store would you buy it???

owkei la, lepas pikir punya pikir, korang pon x jadi la nak beli coz the price is not that woth it. Bila balik je rumah, bayangan dress itu terngiyang2 kat fikiran korang... agak2 abang la, korang menyesal x tak beli dress itu tadi... dress itu simple je, tapi bayangan dress yang korang try and error tu tadi muncul kat fikiran korang... korang nyesal x tak beli dress itu? and then,, korang tengok korang nyer duit, cukup je kalau nak beli dress itu tadi... korang  nyesal x? nyesal x?

to make it worst, setelah beberapa hari sudah berlalu, dress itu terbayang2 kat kepala otak korang... setiap pelusuk sudut of that dress kat badan korang still pop in your brain that you regret of not buying it... haih... apa yang patut korang buat?? should you go back to the store and buy it? or let the time flies like nothing happen... pikir... pikir... pikir... aigooo~

p/s: aku baru beli kasut baru... high heels to be exact... saya sangat suka kan kasut itu... stylo whoa~ tapi setelah 1 hari memakai kasut baru itu, kaki saya sangat sakit... so, hari ini x jadi nak pakai kasut itu... nak pakai bila entah, aku pon x tao... heeee.. ^___^ "

Thursday, 9 June 2011

that should be me!

Everybody's laughing in my mind,
Rumors spreading 'bout this other guy,
Do you do what you did when you
did with me?
Does he love you the way I can?
Did you forget all the plans
that you made with me?
'cause baby I didn't!


That should be me,
Holdin' your hand,
That should be me
Makin' you laugh,
That should be me,
This is so sad,
That should be me,
That should be me,
That should be me,
Feelin' your kiss,
That should be me,
Buyin' you gifts,
This is so wrong,
I can't go on,
Till you believe that,
That should be me

Wednesday, 8 June 2011

suka!!!

tetiba je terdetik hati ku ini untuk tulis post hari ini.... 0.o???
hahaha...

from now onwards, aku nak guna tulisan warna- warni... cantik sikit...  hehehe ^___^

sekarang ini tengah obssessed ngan lagu korea... semenjak dua-menjak nie, aku asyik tengok cerita korea je...  sampai mak aku pon dah marah kat aku... and aku dah jatuh hati ngan actor nie... dia x lah hensem sgt... tapi dia sangat smart... not in terms of his looks, but in terms of his dressing and his hair... tapi kan, rambut dia agak cacat sket dalam cite tue... cam pelik je aku tengok... entah kenape aku suka plak kat dia punya style... ngeee~ *blushing* -^__^-

currently aku tengah dengar lagu MBLAQ - Cry... lagu nie dah lama dah, tapi aku baru download... hehehe... memandangkan aku x ada kerja sekarang nie... aku pon ambil peluang untuk download lagu... ini lah kerja masa lapang aku kat office... (mase lapang ke???)

impian aku nak pergi korea... sekarang tengah simpan duit... nak pergi sana!!! ADA X SAPE2 NAK BWK AKU G SANE??? (sambil menjerit!)... owh and cakap pasal duit, ada ke patut staff nie g masuk kan gaji aku kat bank islam... aku guna bank muamalat la! patut la x dek duit dalam bank aku tue... ish! dah melopong je nie ha... kene tunggu lagi 3 hari... haih~

tapi pape hal pon, hari ini aku nak happy2 je... b'coz hari ni nak kuar makan ngan my babezz aku... yum2... tengah mengosongkan perut ku ini... adeiii lapooo... x sabo nak makan... hik3... so, kt enjoy!!! wait for my next entry... itu pon klu aku rajin... hehehe =)

Monday, 6 June 2011

craving!!!

holaaa...
hari ini saya nak cakap pasal yummy cookies from france yang  dah lamaaaaaa sangat mengidam...
yum yum... kalau tengok gambar dia pon dah drooling saliva nie ha... sedap nyerrrr...


sedap kannnn... nama cookies ini adalah french macaroons... sangat sedap n sangat manis... so, kepada yang sakit gigi, anda kena lah betol kan gigi anda dulu...

pernah jugak satu hari nak cuba try testing wat french macaroons nie tp entah ape salah aku, x jadi plak... haha... base die cair n die jadi kembang semangkuk... walau pun x menjadi, tapi taste die still sedap... heeee... first timer mesti lah x jadi kan.. kan.. kan...

cantik x tulisan aku hari nie... memandangkan macaroons ni very colourful in colour, I had to make it colourful too... ade x sape2 yg tao mane nak beli macaroons nie??? plsss... plsss...  hari tue pernah try beli kat OU, tp macaroons die x brape nak best la... nak try tempat lain pon, ade yang x halal.. so, x boleh la beta nak beli... adoiii....

so, kepada sesiapa yang teringin jugak and tao mane2 tempat yang best, sila la ajak beta skali k... beta teringit sangat2 nak makan macaroons ni... sedap nyer!!!!

p/s: air liur meleleh leleh... teehee~  ^__^"

Wednesday, 1 June 2011

patut ke?

yuhuuuu...
aku kat opis nie tgh dok termenung dr pagi smpi petang... OMG! sangat bosan! diorg nie x dek ke keje yang bley bagi kat aku ni? BOSAN nyer!! tolong lah bagi aku kerja... anything will do.. photostat pon jadi lah... haih *sigh*!
so, ape yang patut aku lakukan sekarang???
  • patut ke main fb?
  • patut ke main game?
  • or patut ke update blog??
  • patut ke? patut ke?
haha... alang2 aku x buat ape2 sekarang, i choose to update my blog... so, this is it... sile la baca kemerepekkan ku ini... aku boleh jadi x betol kat sini..

p/s: tak ada benda pon aku nak tulis kat sini.. saje je nak update my blog...  *ish bising la keyboard nie... nak type laju2 pon x boleh...* -.-"

Friday, 13 May 2011

kerja yg merbahaya...

woot woot~
minggu ini adalah minggu first week aku start practical... aku dpt company ini pon daripada ayah aku... hikhikhik.. company ini kawan dia yg punya...
company ini is a construction company. so, banyakkkk sangat kerja kene buat... nama pon construction, mesti la banyak kerja kan...
aku n kwn aku dapat kerja kat admin department... igt kan x lah bahaya sgt... ghupe nye kerja admin nie dangerous jgak ye...
firstly, disebabkan company ini menggunakan file yg sgt banyak, berduyun2 lah file die kat rak tu... berat plak tue... elok2 aku tengah susun file tu kat rak tu, pap! ROBOH... awwwww!!! tangan aku tersepit!!! uwaaaa T____T...
dan disebabkan office itu sgt sunyi (bkn sebab x dek org, tp sebab sumorg kat ofis tue sgt diam..) aku pon x berani nak menjerit... huk3~ hanya menjerit di dalam hati ku yg pilu ini...

secondly, elok2 la tangan aku ini nak baik daripada tersepit hari itu, termasok plak bullet stapler kat dalam kuku... uwaaaaa!!! sakit gler!!! and lagi sekali, aku x berani nak menjerit kat situ... hanya menjerit di dalam hati ku yg pilu ini...

thirdly, ktorg kene berdiri selama 2 hours in my boss's office... die memang suka sgt bercerita... tp memandangkan die sgt garang, ktorg x berani bersuara... hehehe...(penakut sket).. ingat kan sehari je, ghupe nye kena 2 hari ktorg kene macam tue... pinggang aku teramat la sakit... nasib baik kwn aku tolong urut kan... kaki x yah cakap lah, klu boleh cabut memang dah lama aku cabut... awwww~~

hari ini hari sabtu... and i got to relax all day... yay!!! setelah penat letih berkerja, hari ini aku boleh bangun lambat... oh yeah.. oh yeah... owh, n i got to say, my boss is very garang... bak kata orang, biasa lah klu boss wanita mesti lah garang... walaupun garang, tp die sangat baik... always baagi nasihat kat ktorg...

and that all for today's entry... nnt aku update selalu... itu pun kalau aku rajin la... hehehe...
p/s: selamat berkerja to me~~~ ^___^

Tuesday, 3 May 2011

today!!!

ok...
pernah x korang stranded sorg2 in the middle of the road??? well, I DO!
huk3... T__T

Saturday, 5 March 2011

oh no!

no!!!
i just got a called from my mom saying that my cuz got admitted in ICU for diabetes. OMG!!!!
sian die... die baru je 11 tahun dah kene diabetes!!!

last week baru je jumpe die. patut la kurus... igt kan die on diet or sumthing. but then, we got to know that she's been diagnosed for diabetes. huk3... SEDEY gler... td masok wad ICU rse nak nangis je tgk die x sedar kan diri... terbaring je kat situ... T____T

Thursday, 3 March 2011

yahoo~~

my first...

yay... saye dah ade blog...
walaupon saye dah ketinggalan... tp saye tetap happy... hehehe =)
saye suke.. saye suke... XD

saye nak ucap kan terima kasih kepada inxanties (xaty) kerana mengajar saye nak wat blog ini... trime kasih xaty!!!!! x lupe juge kepada farah, rakan sekelas saye (course name: how to create a blog.. course code: ICT0001)... kepada yg blom add subject nie... sile la add... section 1 ek... heeee~~~

oh ho.... sekian terima kasih...

\(^0^)/