Friday, 13 May 2011

kerja yg merbahaya...

woot woot~
minggu ini adalah minggu first week aku start practical... aku dpt company ini pon daripada ayah aku... hikhikhik.. company ini kawan dia yg punya...
company ini is a construction company. so, banyakkkk sangat kerja kene buat... nama pon construction, mesti la banyak kerja kan...
aku n kwn aku dapat kerja kat admin department... igt kan x lah bahaya sgt... ghupe nye kerja admin nie dangerous jgak ye...
firstly, disebabkan company ini menggunakan file yg sgt banyak, berduyun2 lah file die kat rak tu... berat plak tue... elok2 aku tengah susun file tu kat rak tu, pap! ROBOH... awwwww!!! tangan aku tersepit!!! uwaaaa T____T...
dan disebabkan office itu sgt sunyi (bkn sebab x dek org, tp sebab sumorg kat ofis tue sgt diam..) aku pon x berani nak menjerit... huk3~ hanya menjerit di dalam hati ku yg pilu ini...

secondly, elok2 la tangan aku ini nak baik daripada tersepit hari itu, termasok plak bullet stapler kat dalam kuku... uwaaaaa!!! sakit gler!!! and lagi sekali, aku x berani nak menjerit kat situ... hanya menjerit di dalam hati ku yg pilu ini...

thirdly, ktorg kene berdiri selama 2 hours in my boss's office... die memang suka sgt bercerita... tp memandangkan die sgt garang, ktorg x berani bersuara... hehehe...(penakut sket).. ingat kan sehari je, ghupe nye kena 2 hari ktorg kene macam tue... pinggang aku teramat la sakit... nasib baik kwn aku tolong urut kan... kaki x yah cakap lah, klu boleh cabut memang dah lama aku cabut... awwww~~

hari ini hari sabtu... and i got to relax all day... yay!!! setelah penat letih berkerja, hari ini aku boleh bangun lambat... oh yeah.. oh yeah... owh, n i got to say, my boss is very garang... bak kata orang, biasa lah klu boss wanita mesti lah garang... walaupun garang, tp die sangat baik... always baagi nasihat kat ktorg...

and that all for today's entry... nnt aku update selalu... itu pun kalau aku rajin la... hehehe...
p/s: selamat berkerja to me~~~ ^___^

2 comments:

  1. "hoi! saya bos awk yg garang, berani awak kutuk saya." hahaha.

    kesian kesian kau! Selamat bekerja!

    ReplyDelete
  2. hahaha!!! alamak boss.. saye mintak maap... hehehe =p

    ReplyDelete