Monday, 13 June 2011

menyesal x?

korang beli x klu sesuatu barang itu mahal harga nya?? beli x? beli x?
macam mana pulak kalau sesuatu barang itu, korang memang nak sangat... teramat nak sangat... nak sangat sangat... tapi sebab kan sesuatu barang itu sangat mahal, korang x jadi nak beli...

meh aku bagi contoh... kalau korang ternampak satu dress nie mahal sangat harga dia, tapi dress itu simple je, korang rasa2 la kan, korang beli x?? kalau harga dress itu mencecah seratus hinggit plus plus (RM100 ++) agak2 abang la, korang amik x? and then, korang pon try and error la dress tue.. tengok2, dress itu fit2 je kat badan korang... lawa je terletak kat badan korang, korang beli x??


kalau nak banding kan harga and the product itself memang x berbaloi la because the dress can be bought at any places at a cheaper price... tapi macam mana plak kalau dress itu memang ade kat kedai itu saja?? kedai tu je yang jual dress itu... korang beli x??? dress itu simple je but still, if the dress are available only at that specific store would you buy it???

owkei la, lepas pikir punya pikir, korang pon x jadi la nak beli coz the price is not that woth it. Bila balik je rumah, bayangan dress itu terngiyang2 kat fikiran korang... agak2 abang la, korang menyesal x tak beli dress itu tadi... dress itu simple je, tapi bayangan dress yang korang try and error tu tadi muncul kat fikiran korang... korang nyesal x tak beli dress itu? and then,, korang tengok korang nyer duit, cukup je kalau nak beli dress itu tadi... korang  nyesal x? nyesal x?

to make it worst, setelah beberapa hari sudah berlalu, dress itu terbayang2 kat kepala otak korang... setiap pelusuk sudut of that dress kat badan korang still pop in your brain that you regret of not buying it... haih... apa yang patut korang buat?? should you go back to the store and buy it? or let the time flies like nothing happen... pikir... pikir... pikir... aigooo~

p/s: aku baru beli kasut baru... high heels to be exact... saya sangat suka kan kasut itu... stylo whoa~ tapi setelah 1 hari memakai kasut baru itu, kaki saya sangat sakit... so, hari ini x jadi nak pakai kasut itu... nak pakai bila entah, aku pon x tao... heeee.. ^___^ "

1 comment:

  1. Kau beli je boleh tak? Sejak bila kau dah pandai berfikir sebelum beli? tahniah tahniah!

    ReplyDelete