Monday, 13 June 2011

menyesal x?

korang beli x klu sesuatu barang itu mahal harga nya?? beli x? beli x?
macam mana pulak kalau sesuatu barang itu, korang memang nak sangat... teramat nak sangat... nak sangat sangat... tapi sebab kan sesuatu barang itu sangat mahal, korang x jadi nak beli...

meh aku bagi contoh... kalau korang ternampak satu dress nie mahal sangat harga dia, tapi dress itu simple je, korang rasa2 la kan, korang beli x?? kalau harga dress itu mencecah seratus hinggit plus plus (RM100 ++) agak2 abang la, korang amik x? and then, korang pon try and error la dress tue.. tengok2, dress itu fit2 je kat badan korang... lawa je terletak kat badan korang, korang beli x??


kalau nak banding kan harga and the product itself memang x berbaloi la because the dress can be bought at any places at a cheaper price... tapi macam mana plak kalau dress itu memang ade kat kedai itu saja?? kedai tu je yang jual dress itu... korang beli x??? dress itu simple je but still, if the dress are available only at that specific store would you buy it???

owkei la, lepas pikir punya pikir, korang pon x jadi la nak beli coz the price is not that woth it. Bila balik je rumah, bayangan dress itu terngiyang2 kat fikiran korang... agak2 abang la, korang menyesal x tak beli dress itu tadi... dress itu simple je, tapi bayangan dress yang korang try and error tu tadi muncul kat fikiran korang... korang nyesal x tak beli dress itu? and then,, korang tengok korang nyer duit, cukup je kalau nak beli dress itu tadi... korang  nyesal x? nyesal x?

to make it worst, setelah beberapa hari sudah berlalu, dress itu terbayang2 kat kepala otak korang... setiap pelusuk sudut of that dress kat badan korang still pop in your brain that you regret of not buying it... haih... apa yang patut korang buat?? should you go back to the store and buy it? or let the time flies like nothing happen... pikir... pikir... pikir... aigooo~

p/s: aku baru beli kasut baru... high heels to be exact... saya sangat suka kan kasut itu... stylo whoa~ tapi setelah 1 hari memakai kasut baru itu, kaki saya sangat sakit... so, hari ini x jadi nak pakai kasut itu... nak pakai bila entah, aku pon x tao... heeee.. ^___^ "

Thursday, 9 June 2011

that should be me!

Everybody's laughing in my mind,
Rumors spreading 'bout this other guy,
Do you do what you did when you
did with me?
Does he love you the way I can?
Did you forget all the plans
that you made with me?
'cause baby I didn't!


That should be me,
Holdin' your hand,
That should be me
Makin' you laugh,
That should be me,
This is so sad,
That should be me,
That should be me,
That should be me,
Feelin' your kiss,
That should be me,
Buyin' you gifts,
This is so wrong,
I can't go on,
Till you believe that,
That should be me

Wednesday, 8 June 2011

suka!!!

tetiba je terdetik hati ku ini untuk tulis post hari ini.... 0.o???
hahaha...

from now onwards, aku nak guna tulisan warna- warni... cantik sikit...  hehehe ^___^

sekarang ini tengah obssessed ngan lagu korea... semenjak dua-menjak nie, aku asyik tengok cerita korea je...  sampai mak aku pon dah marah kat aku... and aku dah jatuh hati ngan actor nie... dia x lah hensem sgt... tapi dia sangat smart... not in terms of his looks, but in terms of his dressing and his hair... tapi kan, rambut dia agak cacat sket dalam cite tue... cam pelik je aku tengok... entah kenape aku suka plak kat dia punya style... ngeee~ *blushing* -^__^-

currently aku tengah dengar lagu MBLAQ - Cry... lagu nie dah lama dah, tapi aku baru download... hehehe... memandangkan aku x ada kerja sekarang nie... aku pon ambil peluang untuk download lagu... ini lah kerja masa lapang aku kat office... (mase lapang ke???)

impian aku nak pergi korea... sekarang tengah simpan duit... nak pergi sana!!! ADA X SAPE2 NAK BWK AKU G SANE??? (sambil menjerit!)... owh and cakap pasal duit, ada ke patut staff nie g masuk kan gaji aku kat bank islam... aku guna bank muamalat la! patut la x dek duit dalam bank aku tue... ish! dah melopong je nie ha... kene tunggu lagi 3 hari... haih~

tapi pape hal pon, hari ini aku nak happy2 je... b'coz hari ni nak kuar makan ngan my babezz aku... yum2... tengah mengosongkan perut ku ini... adeiii lapooo... x sabo nak makan... hik3... so, kt enjoy!!! wait for my next entry... itu pon klu aku rajin... hehehe =)

Monday, 6 June 2011

craving!!!

holaaa...
hari ini saya nak cakap pasal yummy cookies from france yang  dah lamaaaaaa sangat mengidam...
yum yum... kalau tengok gambar dia pon dah drooling saliva nie ha... sedap nyerrrr...


sedap kannnn... nama cookies ini adalah french macaroons... sangat sedap n sangat manis... so, kepada yang sakit gigi, anda kena lah betol kan gigi anda dulu...

pernah jugak satu hari nak cuba try testing wat french macaroons nie tp entah ape salah aku, x jadi plak... haha... base die cair n die jadi kembang semangkuk... walau pun x menjadi, tapi taste die still sedap... heeee... first timer mesti lah x jadi kan.. kan.. kan...

cantik x tulisan aku hari nie... memandangkan macaroons ni very colourful in colour, I had to make it colourful too... ade x sape2 yg tao mane nak beli macaroons nie??? plsss... plsss...  hari tue pernah try beli kat OU, tp macaroons die x brape nak best la... nak try tempat lain pon, ade yang x halal.. so, x boleh la beta nak beli... adoiii....

so, kepada sesiapa yang teringin jugak and tao mane2 tempat yang best, sila la ajak beta skali k... beta teringit sangat2 nak makan macaroons ni... sedap nyer!!!!

p/s: air liur meleleh leleh... teehee~  ^__^"

Wednesday, 1 June 2011

patut ke?

yuhuuuu...
aku kat opis nie tgh dok termenung dr pagi smpi petang... OMG! sangat bosan! diorg nie x dek ke keje yang bley bagi kat aku ni? BOSAN nyer!! tolong lah bagi aku kerja... anything will do.. photostat pon jadi lah... haih *sigh*!
so, ape yang patut aku lakukan sekarang???
  • patut ke main fb?
  • patut ke main game?
  • or patut ke update blog??
  • patut ke? patut ke?
haha... alang2 aku x buat ape2 sekarang, i choose to update my blog... so, this is it... sile la baca kemerepekkan ku ini... aku boleh jadi x betol kat sini..

p/s: tak ada benda pon aku nak tulis kat sini.. saje je nak update my blog...  *ish bising la keyboard nie... nak type laju2 pon x boleh...* -.-"